A legutóbb megjelent cikkeim

 • COVID19-helyzet: még mindig karantén, és még mindig minden zárva van
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-06-08 , 17:52

  Beutazáskor egy COVID19 utas-azonosítási nyomtatványt kell kitölteni. A hatóságok arra kérik az érkezőket, hogy vonuljanak 14 napos karanténba. The post COVID19-helyzet: még mindig karantén, és még mindig minden zárva van first appeared on Ír Kaland.

 • COVID19-helyzet: egyelőre nem akarnak turistákat
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-05-18 , 13:10

  Ír sajtóértesülések szerint az ír kormány nem akarja, hogy turisztikai céllal érkezzenek külföldiek az országba, ezért még szigorúbb intézkedések várhatók. The post COVID19-helyzet: egyelőre nem akarnak turistákat first appeared on Ír Kaland.

 • Írek a pokolban
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-03-09 , 19:29

  Három dublini srác egyszerre hal meg, és a pokolban ébrednek. Az ördög arrafelé sétál... The post Írek a pokolban first appeared on Ír Kaland.

 • Ketten ülnek egy bárban…
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-03-02 , 14:25

  Nem csoda, hogy sok ír vicc témája a részegség. Néhány kedvencem közülük. The post Ketten ülnek egy bárban... first appeared on Ír Kaland.

 • Hát ha egyszer vinni kell, akkor vinni kell…
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-02-17 , 14:43

  Úgy oldjuk meg, ahogy tudjuk! 🙂 Kerry megye, Írország The post Hát ha egyszer vinni kell, akkor vinni kell... first appeared on Ír Kaland.

 • Sólyom a kézen
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-02-14 , 22:19

  Rengeteg gyönyörű napom volt már Írországban - ez az egyik kiemelkedő közülük. Pedig nem kezdődött jól. The post Sólyom a kézen first appeared on Ír Kaland.

 • Ciara (ejtsd: kíra) – avagy miért ilyen furcsák az ír nevek
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-02-12 , 12:31

  Miközben Európában tombolt a Ciara vihar, az íreknek fontosabb problémájuk volt. (És most nem a választásokra gondolok.) The post Ciara (ejtsd: kíra) - avagy miért ilyen furcsák az ír nevek first appeared on Ír Kaland.

 • Szondáztatás Írországban
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-02-10 , 14:51

  Egy szombati napon késő este a Garda (ír rendőr) észreveszi, hogy O'Callaghan igencsak kóvályogva vezeti az autóját Dungarvan utcáin. Leállítja az autóst, és megkérdezi, hogy ivott-e. The post Szondáztatás Írországban first appeared on Ír Kaland.

 • Ez is csak Írországban történhet meg 🙂
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2020-02-03 , 11:21

  McDrive Írországban - nem is olyan régen The post Ez is csak Írországban történhet meg 🙂 first appeared on Ír Kaland.

 • Írországban nincs téli gumi
  Szerző: Bikfalvi Moni Dátum: 2019-12-11 , 05:36

  Az a híres ír időjárás... meglepetéseket is okozhat. The post Írországban nincs téli gumi first appeared on Ír Kaland.

 • Don Quijote és a SEO, avagy a keresőoptimalizálás egy naaaaagy átverés
  Szerző: Moni Dátum: 2019-10-14 , 10:50

  Szerintem keresőoptimalizálás nem létezik. Csak egyféleképpen lehet új látogatókat szerezni: vásárolni kell őket - akár ténylegesen fizetett hirdetésekkel, akár az időddel és az energiáddal, amelyet értékes és releváns tartalom elkészítésére fordítasz. The post Don Quijote és a SEO, avagy a keresőoptimalizálás egy naaaaagy átverés first appeared on Állj Talpra!.

 • Ha sehol sem fáj, meghaltál
  Szerző: Moni Dátum: 2019-10-11 , 08:26

  Ha elmúltál ötven, és reggel, ébredéskor semmid nem fáj, akkor meghaltál - tartja a mondás, nem túl kedvesen. Nos, drága szíveim, én ez ellen kitaláltam valamit. The post Ha sehol sem fáj, meghaltál first appeared on Állj Talpra!.

 • Mennyire van ez túllihegve?
  Szerző: Moni Dátum: 2018-05-05 , 15:02

  Szokás szerint a csapból is ez folyik, szokás szerint három szakértő négyfélét mond, szokás szerint riogatnak a nagy büntetésekkel, és közben a jogászok tervezgetik a Föld körüli hajóútjukat - naná, hogy a GDPR. Jogos ez a nagy paranoia, ami kialakult a téma körül? The post Mennyire van ez túllihegve? first appeared on Állj Talpra!.

 • Mit főzzek?
  Szerző: Moni Dátum: 2018-01-12 , 18:47

  Mindazon ismerőseim figyelmébe, akik kénytelenek (netán szeretnek 🙂 ) főzni, melegen (szó szerint) ajánlom a Háztartás Ma című oldalt. (Bár hideg ételek is vannak rajta.) Az egyik legnagyobb büszkeségem Pap Zsuzsa, aki nem-árulom-el-hány-évesen (mert úgysem hiszitek el) kezdte tanulni a WordPresst, és azóta sem hagyta abba. The post Mit főzzek? first appeared on Állj Talpra!.

 • A jobbnak nincs célszalag
  Szerző: Moni Dátum: 2017-12-17 , 13:43

  Ez talán nem hangzik olyan jól magyarul, mint angolul ("Better has no finish line"), de azért így is átmegy a lényeg. Emlékszel Susan Garrettre, a kutya agility trénerre? Hogy honnan indult? Azóta elképesztő karriert futott be, és most arról beszél, hogy mit szokott válaszolni, amikor azt kérdezik tőle: miért folytatja még mindig, hiszen oly sokat elért már. The post A jobbnak nincs célszalag first appeared on Állj Talpra!.